Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 dl mørk kjøttkraft (se egen oppskrift)
1 kg modne tomater, flådd og delt i båter
8 friske basilikumblader eller 1 ts tørket
salt
pepper
ev. sukker
Ha tomatene og kraft i en stor kjele.
Tilsett basilikum og la alt koke til tomatene er redusert til en grøtaktig masse. Det tar ca. 35-40 minutter, avhengig av modenhetsgrad.
Kjør masen gjennom en foodprocessor eller hurtigmikser. Tilsett salt og pepper og eventuelt litt sukker hvis tomatene er for beske. Gir 6 dl
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili