Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg bein og avskjær av fisk
500 g hvit fisk, f.eks. torsk
1 middels stor løk i tynne skiver på tvers
1 purre i tynne skiver
1 gulrot i tynne skiver
2 ss sitronsaft
krydderbukett (10 persillekvaster, 1 timiankvast og 1 laurbærblad, friske)
2 liter vann
12 hele svarte pepperkorn
1/2 ts salt
Ha alle ingrediensene i en stor gryte eller kasserolle. Kok opp ved middels varme. Senk varmen og la det så vidt putre uten lokk i 30 minutter.
Skum overflaten hvis det er nødvendig under kokingen. Sil kraften og avkjøl den. Dekk godt til og sett den i kjøleskapet i opptil 2 dager.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili