Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g dypfryst kyllinglever
4 tynne skiver bacon
2 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 ss smør
1 skive sellerirot
2 dl sterk buljong
2 ss tomatpuré
salt
sort pepper
merian
basilikum
La kyllingleveren tine langsomt i kjøleskapet, gjerne natten over.
Skjær svoren av baconskivene og klipp dem i strimler. Riv sellerien grovt.
Brun bacon og hakket løk lett i en gryte. Tilsett knust hvitløk og revet selleri. Bland godt og la alt surre 1 minutt. Tilsett tomatpuréen og 1 dl av buljongen. La alt småkoke under lokk ca 10 minutter.
Rens kyllingleveren. Tørk stykkene med kjøkkenpapir og brun dem i smør 1-2 minutter på hver side over ganske sterk varme.
Dryss leveren med salt og pepper. Ta den opp av pannen og hakk den grovt med kniv. Kok ut pannen med resten av buljongen og hell sjyen og den hakkede leveren i gryten. La alt småkoke i noen minutter og smak til med mer krydder og friske eller tørkede krydderurter.
Leversausen serveres til nykokt spaghetti eller annen pasta.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili