Flere resulteter finnes under oppskriften
4 fugleskrog av middelstore fugler som orrfugl
1 gulrot
1 gulløk
1 bit sellerirot
2-3 stilker stangselleri
1 purre
2 ss olje
1 ½ liter vann
10 einerbær
4 hvitpepperkorn
1 laurbærblad
1 nellik
1 kvast timian
1 kvast rosmarin
1 kvast persille
(ca 7,5 dl kraft)
Del skroget og grønnsakene i biter. Fres alt i olje uten at det får farge. Hell på vannet. Kok opp og skum av.
Tilsett deretter krydderne og la alt koke forsiktig i 1-2 timer. Skum av en gang iblant. Sil kraften.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili