Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g friske tomater eller ca 600 g hermetiske tomater med saus
1 fedd hvitløk
5 ss olivenolje
1 kvast frisk eller 1/2 ts tørket oregano, merian, basilikum eller persille
1/2 ts sukker
salt
pepper
Flå friske tomater og hakk dem grovt. Skrell og knus hvitløken.
Bland samtidig ingredienser i en kasserolle og gi dem et oppkok. Skru varmen ned og la sausen småkoke til oljen har skilt seg fra tomatene. Rør hyppig.
Smak og nødvendig til med mer krydder og server sausen varm til nykokt pasta.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili