Flere resulteter finnes under oppskriften
1 eple
4 sjalottløk
1 ss smør
3/4 ts hvite pepperkorn, grovmalte
3 1/2 dl hvitvin
6 dl reinbuljong kokt på sadelben og grønnsaker
3 dl kremfløte
50 g smør
1-2 ss eplesidereddik
salt
Skrell og skjær eplet i terninger. Skrell og hakk løken. Smelt smøret i en kjele og fres eple, løk og pepper. Hell over vin og kok inn til mindre enn halvparten. Tilsett buljong og fløte. Kok inn ytterligere til ønsket smak og konsistens.
Tilsett smør og si sausen. Smak til med eplesidereddik og litt salt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili