Flere resulteter finnes under oppskriften
1liten løk
2 ss smør
¾ dl dl tørr hvitvin
1 ts hvetemel
2 ½ dl rømme
2 ss sitronsaft
salt
pepper
(ca 2 ½ dl)
Skrell og finhakk løken. Smelt smøret i en liten kjele over svak varme. La løken surre til den er gyllenbrun.
Tilsett vin, skru opp varmen og kok opp. La det koke til væsken er redusert til omtrent halvparten.
Rør melet inn i rømmen. Tilsett rømmen sakte i den varme væsken under konstant omrøring. Gi sausen et kort oppkok. Ta kjelen av varmen og sil sausen. Fjern løken. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper. Hell sausen i et sausnebb og server den til fugl eller kjøtt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili