Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor purre
1 liten potet
1 sjalottløk
litt vann
salt
pepper
2 ss olivenolje
Vask purren og del den i små stykker. Skrell poteten og del den i små terninger. Skrell sjalottløken og del den i fire. Kok potetterningene møre i litt vann. Ha i purren og løken når potetene nesten er ferdige. Kjør alt i matprosessor.
Spe med kokevannet til du oppnår riktig konsistens. Den skal være tykk og fyldig. Smak til med salt og pepper. Rør til slutt inn olivenoljen slik at sausen blir blank.
Sausen må serveres imiddelbart. Den mister for grønnfargen ved lang tids varmholding.
Sausen er mild og fin. Passer til de fleste kokte eller dampede fiskeretter.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili