Flere resulteter finnes under oppskriften
½ dl ferske loffsmuler
2 ss hvitvinseddik
1 hardkokt eggeplomme
1 ss finhakket frisk persille
2 ansjosfileter, avrent og grovhakket
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts finhakket kapers
2 ½ dl olivenolje
salt
pepper
(ca 2 ½ dl)
La loffsmulene ligge å trekke i eddiken i en liten bolle.
Ha eggeplommen i en middels stor bolle. Mos den sammen med persille, ansjos, hvitløk og kapers. Kryst eddiken ut av loffsmulene og rør dem inn i eggeblandingen.
Tilsett oljen og rør til sausen er glatt og kremaktig. Bruk gjerne hurtigmikser. Smak til med salt og pepper. La sausen hvile i 1-2 timer. Serveres kald ved siden av kokt kjøtt eller fisk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili