Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ dl vegetabilsk olje
2 løk, hakket
1 grønn paprika, renset og finhakket
2 hvitløkfedd
1 ts finhakket, renset, frisk chili
1 ts salt
pepper
3 tomater, flådd og hakket
180 g tomatpuré
1 ¼ dl tørr hvitvin
(ca 5 dl)
Varm oljen over middels varme. Tilsett løk, grønn paprika, hvitløk og chili. La det surre til paprikaen er myk.
Tilsett salt, pepper og tomater. La det surre over svak varme i 10 minutter. Rør av og til.
Tilsett tomatpuré og vin, og la alt surre en stund. Rør av og til.
Server denne skarpe sausen varm med kokt ris eller til grillet kylling.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili