Flere resulteter finnes under oppskriften
375 g mager oksebog
4 ss vegetabilsk olje
2 små løk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
3,2 dl tomatsaus (se egen oppskrift)
3,2 dl vann
2 store tomater, flådd og hakket uten frø
1 ts chilipulver
2 ts malt karve
60 g revet cheddarost + litt ekstra til servering
2 ss finhakket, frisk persille
½ ts salt
½ ts pepper
tortillas, 12x15 cm, til servering
smeltet smør
revet salat til servering
(ca 6 dl)
Skjær kjøttet i små biter på tvers av fibrene.
Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og la det surre til løken er lys gyllen og myk. Tilsett kjøttet og la det surre over svak varme til det er jevnt brunet.
Bland tomatsaus og vann, og tilsett det sammen med de øvrige ingrediensene. Varm opp til kokepunktet, slå ned varmen og la det småsurre i 2-3 timer.
Pensle tortillaene med smeltet smør og varm dem i ovn ved 180 C i 25 minutter. Ved servering fordeler du sausen jevnt mellom tortillaene. Server med revet ost og salat ved siden av.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili