Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss lysebrunt sukker
1 1/2 ss sennepspulver
salt
hvit pepper
3 1/4 dl vann
2 ss hvitvinseddik
1 ss sitronsaft
60 g steinfrie rosiner
2 ss smør
Ha de øverste fire ingrediensene i en kjele og rør dem godt sammen.
Kok vannet opp i en annen kjele og pisk det litt om gangen inn i de tørre ingrediensene, til det blir en glatt saus. Tilsett eddik og sitronsaft, og la det småkoke over middels sterk varme i 7-8 minutter.
Tilsett rosiner. Senk varmen til laveste trinn og la det småkoke i enda 3 minutter, til rosinene har myknet og svellet. Rett før servering røres smøret inn, til det er smeltet. Serveres varm til kokt skinke.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili