Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g frisk sopp
3 ss sitronsaft
1 løk
1 bunt persille
2 ss smør
salt
nykvernet pepper
2 dl fløte
Gni soppen godt med kjøkkenpapir, eller skrap dem rene med kniv. Ikke vask dem.
Skjær soppen i tynne skiver, dynk dem med 2 ss sitronsaft, slik at de ikke misfarges.
Skrell og finhakk løken. Vask, rist og finhakk persillen med en stor kniv.
Smelt smøret i en stor panne. Fres løken blank. Tilsett så soppen litt etter litt, og brun dem under omrøring. Når all soppen er brunet, krydrer du dem med salt og pepper, blander inn fløten og halvparten av persillen.
La soppen koke seg mør i 10 minutter over middels svak varme. Til slutt smaker du sausen til med resten av sitronsaften, salt og pepper. Strø frisk persille på toppen.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili