Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g sjampinjonger
2 ss smør
2-3 små løk
1-2 fedd hvitløk
2 dl fløte 35%
salt
pepper
sitronsaft
finklippet persille
Rens soppen og skjær den i skiver. Skrell og finhakk løken.
Surr sopp og løk i smør over ganske sterk varme. Skru varmen litt ned og tilsett fløte, 1/2-1 ss sitronsaft og evnt. knust hvitløk.
Kok uten lokk i noen minutter og smak så til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft og finklippet persille.
Hell sausen over nykokt pasta og server en bolle revet ost til.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili