Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g lys kokesjokolade
3 dl melk
vaniljedråper etter smak
1 ts sukker
4 eggeplommer, godt pisket, romtemperert
(ca 3 ¾ dl)
Hakk eller skjær sjokoladeplaten i småbiter. Varm opp melk, sjokolade, vaniljedråper og sukker under stadig omrøring i en kjele ved svak varme, til sjokoladen smelter. Når sausen syder rundt kanten av kjelen, tar du den av varmen. Bland noen skjeer av den varme sausen i eggeplommene, og hell det deretter tilbake i sausen. Sett kjelen over varmen igjen og fortsett å røre i 2-3 minutter, til sausen tykner uten å koke.
Serveres varm til kokte pærer, iskrem, dampkokte puddinger eller suffleer.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili