Flere resulteter finnes under oppskriften
1 slageagurk
4 hk keso (fersk ost)
3 pressede hvitløksfedd
2 stk sambal oelek
revet skall av 1 sitron
1 ss finskåret persille
salt
nykvernet svart pepper
Del agurken på langs. Grav ut frøene fra kjernen ved hjelp av en skje. Riv agurken på rivjernets grove side.
Salt lett og la det renne av i en sil i ca 30 minutter.
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Sambal oelek selges i innvandrerbutikker.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili