Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ss smør
2 ½ dl lettpisket kremfløte
5 ss tørr sherry eller madeira
½ ts salt
en klype kajennepepper
3 eggeplommer, godt sammenpisket
hummerrogn, hvis tilgjengelig
(ca 3 ¾ dl)
Sett den øvre delen av en dobbeltkoker direkte på platen ved svak varme og smelt smøret. Tilsett fløten. Når fløten er varm, men ikke kokende, rører du inn 4 ss sherry eller madeira, salt og kajennepepper. Varm opp nesten til kokepunktet.
Plasser fløteblandingen over kokende vann i den nederste delen av dobbeltkokeren.
Rør inn eggeplommene og pisk til sausen har tyknet og er glatt. Serveres den til hummer, tilsettes rogn for ekstra smak.
Rør inn den siste ss med sherry eller madeira rett før servering. Serveres rykende varm til hummer, scampi, kamskjell eller nykokte grønnsaker, som blomkål, broccoli eller asparges.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili