Flere resulteter finnes under oppskriften
20 svarte oliven
4 ss smør
½ dl hvetemel
1 ¼ dl fiskekraft
1 ¼ dl melk
1 ss finhakket, frisk persille
½ ts finhakket, frisk oregano eller ¼ ts tørket
(ca 2 ½ dl)
Ta ut olivensteinene og skjær olivenkjøttet i tynne strimler.
Smelt smøret i en liten kjele og rør inn melet. Kok ved svak varme i ca 3 minutter og rør hele tiden, til sausen har tyknet. Varm fiskekraften sammen med melken i en annen kjele og bland det deretter inn i jevningen. Pisk til en glatt saus. Fortsett å røre til sausen tykner. La det småkoke i 10 minutter under hyppig omrøring.
Tilsett oliven, persille og oregano, og varm godt opp. Ha sausen over i et sausnebb
Og server til dampet eller kokt fisk eller skalldyr.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili