Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss smør
1 liten gulrot, hakket
1 løk, hakket
1 stilk stangselleri, hakket
krydderbukett: 1 laurbærblad, 1 frisk timiankvast og 4 friske persillekvaster
2 ts hvetemel
1 ¾ dl rødvin
1 ss rødvinseddik
¼ ts grovmalt pepper, fra kvern
( ca 2 ½ dl)
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett hakkede grønnsaker og krydderbuketten. La det surre til grønnsakene begynner å få farge. Rør ofte. Tilsett alt melet og rør det inn med en tresleiv. La det surre over svak varme under stadig omrøring, til melet blir brunt.
Imens varmer du vin og eddik i en liten kjele. Hell alt ned i melblandingen og rør godt sammen. Varm opp til kokepunktet og la sausen småkoke under lokk i 20 minutter. Tilsett pepper etter smak og kok i 1 minutt.
Sil sausen og server den varm til oksekjøtt, dyrestek eller annet vilt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili