Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g sjampinjonger, hakket
3 dl melk
1/4 ts muskat, reven
salt
pepper
40 g smør
1/2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss hvetemel
2 ts persille, finhakket
Kok sjampinjonger, muskat og salt i melken ca. 10 min. ved svak varme. Smelt smøret i en annen kasserolle, tilsett hvitløken og la den frese ca 1 min. Rør i mel, sil melken fra sjampinjongene og spe med den litt etter litt. Når sausen er ferdigkokt tilsettes sjampinjonger og persille. Smak evt. til med mer krydder. Server sausen til kokt skinke, kokt høne, frityrstekt fisk mm. Ønsker du sausen fyldigere så kan melken erstattes med fløte.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili