Flere resulteter finnes under oppskriften
2 paprikaer
5 modne tomater
3 fedd hvitløk
2 ss kapers
1 ss hakket frisk rosmarin
1 ts sukker
saften av 1/2 sitron
3 ss olivenolje
salt
pepper
Del paprikaene i to på langs, pensle litt av oljen på skinnsiden og legg dem under grillelementet med skinnet opp. De kan også legges i vanlig ovn på 250 C. Når skinnet er boblete og svart, så jevnt som mulig, tas de ut og legges til kjøling i en plastpose. Etter 10 minutter kan skinnet rives av. Grovhakk paprikakjøttet.
Skjær et lite kryss i enden av tomatene og ha dem opp i kokende vann noen sekunder, til skinnet vrenger seg litt i snittene. Ta dem opp og avkjøl dem raskt i kaldt vann. Riv av skinnet og del dem i to. Bruk en skje til å grave ut innmaten, fjern stilkefestet. Grovhakk tomatkjøttet.
Kjør dette og alt det andre sammen i en hurtigmikser eller en blender. Juster med olje til konsistensen blir passe sausete, smak til med litt salt og pepper.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili