Flere resulteter finnes under oppskriften
3 hvitløksfedd
1 ss smuler av fersk loff
10 skåldede mandler
1 eggeplomme
1 dl olivenolje
sitronsaft
salt
hvit pepper
Støt eller knus hvitløk og mandler. Bland inn brødsmuler og eggeplomme. Rør olivenoljen forsiktig inn, uten at sausen skiller seg.
Blir den for tykk, kan den tynnes ut med noen dråper vann.
Smak til med sitron, salt og hvit pepper.
Sausen får en kraftig smak av hvitløk og olivenolje.
Passer svært godt til skalldyr.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili