Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss tørr hvitvin
4 ss hvitvinseddik
1 finhakket vårløk
3 eggeplommer
180-250 g smør i biter
salt
hvit pepper
125 g tomatpuré redusert ved koking til 60 g
(ca 3 dl)
Bland vin og vineddik i en liten kjele, tilsett vårløken og la det koke over svak varme til væsken er redusert til det halve. Avkjøles.
Sil væsken opp i den øvre delen av en dobbeltkoker over småkokende vann. Pisk eggeplommene inn til alt er lett og luftig. Tilsett smøret bit for bit, og rør godt etter hver tilsetning. Sausen skal være som glatt majones, men du kan trenge litt ekstra smør for å oppnå riktig konsistens.
Tilsett tomatpuré. Varm blandingen, ha den i et sausnebb og server til stekt eller grillet kjøtt, fisk og kylling.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili