Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss usaltet smør
250 g fiskebein og avskjær
2 vårløk, grovhakket
1 liten stilk stangselleri, hakket
2 1/2 dl tørr hvitvin
1 stor appelsin, skrellet
1 stor grapefrukt, skrellet
3 dl kremfløte, lett pisket
Smelt smøret over middels sterk varme i en kjele. Tilsett fiskebein, avskjær, vårløk og stangselleri. La det surre ved middels sterk varme i noen minutter. Rør av og til, til løken er gyllen og stangsellerien mykner.
Tilsett vinen. La det småkoke i 15-20 minutter. Reduseres væsken for mye, tilsetter du litt vann. Sil kraften i en bolle. Kast bein og grønnsaker.
Del appelsinen og grapefrukten i båter. Fjern alle hinner. Ha kraften tilbake i kjelen og tilsett appelsin- og grapefruktbåter. Varm opp ved middels sterk varme. Senk varmen, tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Serveres varm til grillstekt eller kokt fisk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili