Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss smør
2 løk, finhakket
2 ss hvetemel
1 1/4 dl tørr hvitvin
2 1/2 dl mørk kjøttkraft (se egen oppskrift)
1/2 ts rødvinseddik
1 ts dijonsennep
1 liten sylteagurk
Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett løken og la den surre til den er myk og gyllenbrun. Ta løken opp med hullsleiv og legg til side. Tilsett melet og rør til en jevning som kokes 3-4 minutter, til en boblende masse.
Ha løken tilbake i kjelen. Tilsett vin og kraft. Varm opp til kokepunktet over middels sterk varme under stadig omrøring. Demp varmen og la det småkoke i 20 minutter uten lokk.
Skjær agurken i fine skiver, som finhakkes. Tilsett eddik, sennep og sylteagurk i sausen og la den koke 1 minutt. Serveres varm til grillede eller stekte svinekoteletter eller stekt and.Gir 2,5 dl
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili