Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g friske eller 1 boks hermetiske tomater med saft (400 g)
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
1 laurbærblad
1 persillekvast
1/2 ts sukker
salt
pepper
Flå friske tomater og hakk dem grovt. Skrell og hakk løk og hvitløk. Skjær sellerien i skiver.
Ha samtlige ingredienser i en kasserolle og gi dem et oppkok. La så sausen småkoke uten lokk til den er blitt tykk, ca 30 minutter. Rør av og til, slik at den ikke setter seg fast i bunnen.
Ta opp laurbærbladet. Kjør sausen i blender eller food processor, eller gni den gjennom en sikt med en treskje. Varm sausen på ny og smak om nødvendig til med mer salt og pepper. Server sausen varm til nykokt pasta.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili