Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ½ dl melk
1 skive løk
1 hel kryddernellik
½ laurbærblad
1 stilk persille
4 ss smør
½ dl hvetemel
salt
pepper
1 eggeplomme, pisket
½ slangeagurk i staver
½ ts frisk, hakket kjørvel
1 ts finklippet gressløk
(ca 3 ¾ dl)
Varm melken i en middels stor kjele. Tilsett løkskive, kryddernellik, persille og laurbærblad. Smelt smøret i en annen kjele og rør inn melet til det er godt blandet. La det koke over svak varme i 3 minutter. Rør av og til. Krydre lett med salt og pepper.
Ta opp løkskive, kryddernellik og urter fra melken. Hell den smaksatte melken over i meljevningen, alt på en gang, og pisk til konsistensen er jevn. Rør ved svak varme til sausen begynner å tykne. Ta den av varmen. Bland litt av den varme sausen med eggeplommen, og pisk det raskt inn i sausen.
Finhakk agurken. Bland den inn i sausen sammen med kjørvel og gressløk. La det trekke, men ikke koke, i et par minutter. Hell sausen over i et sausnebb og server den varm med kokt fisk eller skalldyr, for eksempel laks.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili