Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g tørket sopp (ca 1 dl) + 4-5 dl vann
2-3 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
3 dl soppkraft + melk
1 dl fløte
1/2-1 ts salt
nymalt pepper
Bløtlegg soppen i lunkent vann, minst et par timer, gjerne 8-10 timer. Kok den eventuelt i bløtleggingsvannet, 5-10 minutter. Hell av kraften og ta vare på den.
Fres soppen, som er gjort i stand, i halvparten av fettet til all væsken har kokt inn. Tilsett resten av fettet og fres soppen til det "knepper" i den, og fettet er klart, 5-10 minutter.
Dryss melet over den freste soppen og rør om. Spe under omrøring med soppkraft, melk og fløte. Kok sausen på svak varme i minst 10, gjerne 15 minutter. Smak til med salt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili