Flere resulteter finnes under oppskriften
1 gulrot
1 løk
1 ss smør
3-4 ss tomatpuré
4 dl sterk kjøttbuljong
1 ts soyasaus
2 ss hvetemel
150-200 g frisk eller 20-35 g tørket sopp
persille
2-3 ss rødvin
2 ss smør
salt
pepper
Finhakk gulroten og løken og brun dem i smøret, tilsett tomatpureen og den sterke buljongen. Gi det hele et oppkok. For at sausen skal bli pent brun, kan du tilsette litt soyasaus.
Brun hvetemelet lett i en panne for seg uten smør. Rør det ut med en liten skvett vann og rør det inn i sausen. La sausen koke langsomt til alle grønnsakene er blitt myke. Mos dem. Finhakk soppen, brun den i smør og ha den i sausen. Kok i 10 minutter til. Smak til sausen med vin, salt og pepper og eventuelt litt smør.
Den brune soppsausen passer særlig godt til okse- eller kalvekjøtt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili