Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ½ dl béchamelsaus
4 ss kremfløte
2 ss hummersmør, se under
ekstra kokt hummerkjøtt, i småbiter
Hummersmør:
1-2 hummerskall
1 ss hummerkjøtt
hummerrogn
2 ss smør
2 ss vann
(ca 2 ½ dl)
Begynn med å lage hummersmøret. Bruk en morter til å støte skallene, kjøttet og rognen sammen med smøret til skallet er nesten pulverisert.
Ha hummerblandingen, sammen med de 2 ss vann, i øverste del av en dobbeltkoker over småkokende vann. La det koke i 20 minutter, rør av og til. Gni massen gjennom en sikt ned i en liten bolle. Dekk med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet til innholdet er fast. Smøret stiger opp og stivner.
Varm béchamelsaus i øverste del av dobbeltkokeren over småkokende vann og vend inn kremfløten. Smelt imens hummersmøret ved lav varme og ha det i sausen sammen med ekstra hummerkjøtt. Serveres varm til kokt hummer eller andre skalldyr, eventuelt fisk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili