Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss smør
4 små sjampinjonger i tynne skiver
1 ts revet løk
¾ dl tørr hvitvin
¾ dl kremfløte, lettpisket
1 ¾ dl veloutésaus til kylling (se egen oppskrift)
3 eggeplommer
2 ts sitronsaft
1 ss finhakket, frisk persille
(ca 3 dl)
Sett den øvre delen av en dobbeltkoker direkte på en middels varm kokeplate. Smelt smøret og surr sjampinjongen i det til den er mør. Tilsett løk og vin, og kok til vinen er nesten fordampet.
Senk varmen, rør inn halvparten av fløten og la det koke i 5 minutter, eller til sausen er redusert til det halve. Tilsett veloutésausen og kok opp.
Imens pisker du eggeplommene lett med resten av fløten i en bolle. Rør inn noe av den varme sausen. Kok opp vann i den nedre delen av dobbeltkokeren og sett den øvre delen oppå. Rør inn egg- og fløteblandingen. Varm opp under omrøring til sausen er svært varm, men ikke kokende. Tilsett sitronsaft og persille.
Serveres til scampi eller andre skalldyr.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili