Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss smør
2 ss finhakket løk
1 ss finhakket selleri
1 ss finhakket gulrot
krydderbukett ( 4 kvaster persille, 1 laurbærblad, 1 timian, friske)
1/2 ts salt
pepper
1 dl hvetemel
2 1/2 dl mørk kjøttkraft (se egen oppskrift)
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett de hakkede grønnsakene og krydderbuketten. La det surre svakt i 5-6 minutter, til grønnsakene tar farge. Rør ofte.
Tilsett salt og pepper. Rør melet inn. La det koke under omrøring i 5-6 minutter. Varm kraften i en annen kjele før den blandes inn i grønnsakene. Rør konstant over middels sterk varme til sausen koker. Når den er tyknet bør den småkoke i ca 5 minutter.
Fjern krydderbuketten og sil sausen. Ønsker du tynnere saus kan du tilsette mer kraft.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili