Flere resulteter finnes under oppskriften
Det er ingen ingredienser.
Picada er grunnleggende katalansk. Den brukes som base til saus, i fisk eller kjøtt: Det er kraften fra den (gryte)retten man lager som jevnes med picada til saus.
Man knuser mandler og lettstekte hasselnøtter i en morter, som blandes med loff stekt i olivenolje, litt kanel, safran, pepper, aromater som passer retten.
Noen ganger har man i litt svart sjokolade og litt vin doux naturell. Alt moses godt i morteren. Kraften piskes litt etter litt inn i picadaen. Sausen blir tykk og kremaktig. Helles opp i retten og varmes forsiktig i 3 minutter for at det ikke skal skille seg.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili