Flere resulteter finnes under oppskriften
2 sjalottløk
1/2 gulrot
80 g margarin
60 g hvetemel
1 laurbærblad
4 knuste einebær
1 dl rødvin
1,3 liter viltkraft
3 skiver brunost
Rens gulrot og løk og kutt dem i terninger. Disse brunes i margarin i en gryte.
Rør inn hvetemelet og kok ut med rødvin. Tilsett kraften og krydderne og la sausen koke i 30 minutter.
Sil av og rør inn brunosten.
I prinsippet er sausen ferdig til bruk. Den kan forbedres etter smak. Fløte eller rømme, rips-, solbær- eller rognebærgelé er gode smakstilsetninger.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili