Flere resulteter finnes under oppskriften
1 tørket chilipepper, renset 1 rød paprika ½ dl skåldede mandler 8 ss olivenolje 3 hvitløkfedd, presset 1 skive tørr loff uten skorpe, skåret i terninger 4 plommetomater, flådd og renset for frø og hakket 2 ss sherryeddik 1 ts puré av soltørkede tomater ½ ts røkt paprikapulver ½ ts salt
Ha den tørkede chilipepperen i en bolle, dekk med kokende vann og la den stå og trekke i 20 minutter. Legg paprikaen på grillen på direkte middels varme og grill den i 10-12 minutter til den får svarte flekker over det hele. Ta paprikaen fra grillen og legg den i en liten pose. La paprikaen ligge i posen i 10-15 minutter til avkjøling. Gni skinnet av paprikaen, fjern frøene og skjær kjøttet i store biter. Varm opp en kjele og rist mandlene på sterk varme til de er gylne. Ta kjelen vekk fra platen og ta opp mandlene. Varm opp oljen i kjelen og stek hvitløkfeddene til de er lyst gylne. Ta dem opp med hullsleiv og sett dem til side. Ha brødterningene i kjelen og stek dem gylne på alle kanter. La den deretter renne av på kjøkkenpapir. Ta vare på stekeoljen. Ha paprika, mandler, hvitløk, brød, chilipepper samt tomater, eddik, tomatpuré, paprikapulver og salt i en food processor og kjør det til en glatt mos. Hell gradvis i stekeoljen. Hvis sausen er for tykk, kan du helle i litt kokende vann. Denne tykke purélignende sausen passer ypperlig til kylling, lam, fisk og grillede grønnsaker.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili