Flere resulteter finnes under oppskriften
7 1/2 dl lys kjøttkraft (se egen oppskrift)
3 ss smør
3 ss hvetemel
hvit pepper
salt
Varm kraften i en kjele ved middels varme.
Smelt smøret i en annen kjele. Rør inn melet og la det koke i omtrent 3 minutter, til en tykk, boblende masse. Tilsett den varme kraften litt om gangen under konstant omrøring. La småkoke uten lokk ved svak varme i 50 minutter til 1 time, til sausen er redusert med ca. 1/3. Rør om av og til.
Skum overflaten hvis nødvendig under kokingen. Sil sausen og hold den varm - gjerne øverst i en dobbeltkoker - til den skal brukes. Server med grillstekt kyllingbryst i fileter eller lettkokte, grønne grønnsaker.
Veloutésaus til kylling: Erstatt den lyse kjøttkraften med hønsebuljong.
Veloutésaus til fisk: Erstatt den lyse kjøttkraften med fiskekraft (se egen oppskrift)
Veloutésaus til kalv: Erstatt den lyse kjøttkraften med kalvekraft.
Gir 5 dl
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili