Flere resulteter finnes under oppskriften
2 små, friske , røde chili
4 ss olivenolje
4 ss hvitvinseddik
2 små løk, grovhakket
1 ts lime- eller sitronsaft
salt
pepper
(Ca 1 ¼ dl)
Del chiliene i to på langs, skrap ut frøene og finhakk dem.
Ha alle ingrediensene, unntatt chilien, i en foodprocessor. Kjør det til løken er purert inn ivæsken. Tilsett chilien i løkblandingen og rør godt.
Hell sausen over i et serveringsfat og la den stå i et par timer før servering. Da har den utviklet den rette snerten.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili