Flere resulteter finnes under oppskriften
1 3/4 dl sukker
3/4 dl vann
1 1/4 dl ferdigbrygget espresso
2 ts revet appelsinskall
1 ts malt kanel
Bland sukker og vann godt i en liten kjele. Varm opp ved middels varme til sukkeret er oppløst, kok opp og la det koke i 3-4 minutter.
Ta kjelen av varmen, rør inn espresso, appelsinskall og kanel. Hell sausen i et glass og la det stå i romtemperatur i minst 30 minutter før servering.
Smaker godt til vafler, pannekaker, ristet loff og is.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili