Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ss hvetemel
4 dl væske (fisk- eller grønnsakkraft, vann, melk)
2 ss margarin eller smør
evt 1 buljongterning
salt
pepper
1 sammenvispet egg + ½ dl fløte
Visp melet ut i kald væske i et kokekar. Tilsett resten av væsken, fettet og eventuelt buljongterning. Kok opp under omrøring og kok sausen i 3-4 minutter på svak varme. Smak til, eventuelt med salt og nymalt pepper.
Bland egget og fløten. Løft kokekaret av varmen og visp ned eggejevningen. Hell sausen over det som skal gratineres.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili