Flere resulteter finnes under oppskriften
2 1/2 dl kokevann fra fisken eller fiskekraft (se egen oppskrift)
4 ss tørr hvitvin
1 ss brandy
1 ss finhakket vårløk
1 ts maisenna
2 ts kaldt vann
1 1/4 dl kremfløte, lett pisket
salt
hvit pepper
16 steinfrie, grønne druer
2 ss smør, i små biter
Kok opp fiskekraft, vin brandy og vårløk i middels stor kjele. La det småkoke inntil væsken er redusert til ca 1 1/4 dl. Sil og ha det tilbake i kjelen.
Bland maisenna med vann og rør det ned i kjelen ved middels sterk varme. La koke til det tykner. Bland inn fløten og la sausen koke opp under omrøring. Smak til med salt og hvit pepper.
Tilsett druene. Så snart druene er gjennomvarme, røres smøret forsiktig og grundig inn.
Sausen serveres varm til kokt fisk.gir 2,5 dl
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili