Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ss olivenolje 2 hvitløkfedd, finhakket 1 liten løk, finhakket 5 store tomater, grovhakkede 2 ts tomatpuré 2 ts chilipasta eller 1-2 ts chilisaus 1 ss hakket frisk oregano, eller 1 ts tørket 1 ts sukker salt nykvernet sort pepper
Varm oljen i en kasserolle og fres hvitløk og løk på middels varme til de er myke og blanke. Tilsett tomatene og resten av ingrediensene og rør om. Kok sausen uten lokk på middels varme i ca 10 minutter. Smak om den er passe krydret. Sausen kan serveres både varm og kald. Sausen er svært anvendelig. Du kan bruke den med pasta, til taco eller som dipp til nachochips.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili