Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør
125 g sukker
1 appelsin
3 ss appelsinlikør
(ca 3 ¾ dl)
Smelt smøret i en kjele og rør inn sukkeret.
Bruk et spesialrivjern for sitrusfrukt, eventuelt den fine siden på et vanlig rivjern, og riv appelsinskallet i fine strimler. Tilsett ca 2 ts av strimlene i sausen, sammen med 1 ss appelsinsaft og likøren. Kok opp, senk varmen og la det koke i 1 minutt til.
Server sausen fra forvarmet mugge over frisk frukt eller iskrem.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili