Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss tørkede piri piri, eller chiliflak
10 cl olje
1 løk
6 hvitløkfedd
1-2 cm av en ingefærknoll
3 ss tomatpuré
2 ts korianderpulver
saften av 1 sitron
Hakk løk, hvitløk og ingefær. Varm halvparten av oljen i en panne og stek i 3-4 minutter til løken er lett brun og begynner å bli myk.
Knus chilien og ha den oppi. Stek i 2-3 minutter til på litt svakere varme. Ha i tomatpuré, sitronsaft og korianderpulver. Smak deg fram i forhold til styrke.
Sett til kjøling. Ha i resten av oljen. Kjør sausen i en kjøkkenmaskin til den blir jevn.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili