Flere resulteter finnes under oppskriften
1 rød paprika
2 ½ dl veloutsaus, varm eller kald (se egen oppskrift)
1 ss finhakket frisk persille
1 ss finhakket pimiento (spansk pepper)
2 ss tomatpuré
1 ts sitronsaft
(ca 2 ½ dl)
Svi paprikaen under grillen i stekeovn til den er svart over det hele. Settes til side til den er kald nok til å håndteres. Flå skinnet av.
Skjær paprikaen i strimler på langs, deretter i fine terninger.
Bland alle ingrediensene i en bolle. Serveres til kald, stekt kjøtt, kylling eller hardkokte egg.
Har du ikke tid til å lage veloutésaus, kan du erstatte med 2 ½ dl majones.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili