Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør
2 løk, finhakket
1 ¾ dl tørr hvitvin
1 ¾ dl hvitvinseddik
2 ½ dl spansk saus (se egen oppskrift)
2 ss smør
1 liten løk i tynne skiver
finhakket, frisk persille
(ca 5 dl)
Smelt smøret i en kjele. La den finhakkede løken surre over svak varme til den er myk og gyllenbrun.
Tilsett vin og vineddik og la det småkoke til væsken er redusert til ca 2 ½ dl. Tilsett den ferdige sausen og la alt småputre i ca 10 minutter under stadig omrøring.
Imens smelter du resten av smøret i stekepannen og lar løkringene surre til de er møre. Bland dem inn i sausen rett før servering. Hell sausen over i et sausnebb, dryss persille over og server den varm til svinekjøtt, lettkokte grønnsaker eller kjøttrester.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili