Flere resulteter finnes under oppskriften
1 dl olivenolje
1 finhakket sjalottløk
4 fedd hvitløk
1ts sukker, helst brunt
1 boks skinnfrie tomater uten skall
salt
pepper
Varm olivenoljen i en kjele. Knus hvitløken og tilsett denne sammen med sjalottløken. La dette surre på svak varme i ca 10 minutter.
Tilsett sukker og tomater. La alt fortsette å surre i 15 minutter. Rør så kraftig i blandingen at tomatene moses og du får en tykk saus. Smak til med salt og pepper.
Sausen brukes til samme retter som salsa. Den er også god til retter med stekte eller moste poteter.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili