Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts sukker
saften av 1/2 sitron
2 ts tamarindkjøtt
10 nypespon
1 ts ketchup
friske vindrueblader, strimlet
Bland sukker, sitronsaft, tamardinkjøtt (kjøtt fra frøbelgene til det tropiske tamarindtreet. Det har sterkt og syrlig smak og blir solgt som en fuktig mos på krukke eller tørket i blokker. Denne siste må legges i bløt i varmt vann i 5 minutter, deretter presses gjennom en sikt. Spør etter tamarind i innvandrerbutikker.) og nypespon i en liten kasserolle. Kok opp under konstant omrøring. Tilsett ketchup og kok uten lokk under omrøring til sausen er litt redusert og har tyknet, ca 5 minutter.
Brukes til fisk, spesielt laks og ørret.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili