Flere resulteter finnes under oppskriften
6 ss smør
¾ dl hvetemel
3 ¾ dl hønse- eller kjøttbuljong, eller lys kjøttkraft
3 eggeplommer
2 ss sitronsaft
2 ts dijonsennep
salt
kajennepepper
(ca 5 dl)
Smelt smøret og tilsett melet samtidig i en middels stor kjele. La det frese under konstant omrøring i 3 minutter.
Tilsett kraften, alt på en gang, og pisk kraftig til en jevn saus. La det koke ved svak varme i 5-6 minutter. Rør ofte.
Ta kjelen av varmen og pisk eggeplommene forsiktig inn. Tilsett sitronsaft under jevn pisking. Bland sennep godt inn og tilsett salt. Sett sausen over varmen igjen og la den koke i ytterligere et par minutter.
Tilsett kajennepepper, litt om gangen, rør og smak til sausen får den riktige styrken.
Serveres varm over dampede eller kokte grønnsaker, for eksempel asparges, eller som følge til fisk.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili