Flere resulteter finnes under oppskriften
2 store modne avokado
1 ss finhakket løk
1 hvitløksfedd, finhakket
1 stor tomat, flådd og hakket, uten frø
1 ss hakket koriander
1 ss limesaft
salt
pepper
Del avokadoene i to, ta ut steinen og skrap ut kjøttet. Ha alle ingrediensene i en morter og støt til det blir en myk saus. Hvis du ikke har morter kan du ha ingrediensene i en bolle og knuse dem med gaffel. Er avokadoene litt for harde, kan de legges i en papirpose på kjøkkenbenken, da blir de fort myke. Ikke bruk food processor, guacamolen blir best hvis den er litt klumpete.
Smak til med salt og pepper. Server med en gang.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili