Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kjøttdeig
1 ss olje
1 ss smør
250 g hermetiske sjampinjonger i biter
1 fedd hvitløk
1 ts tørket basilikum
1 boks tomater, 450 g
1 liten boks tomatpuré
1 ts sukker
Surr kjøttdeigen i smør og olje til den er gjennomstekt, men ikke brun. Rør med en gaffel slik at den smuldrer seg.
Rens og finhakk hvitløken og tilsett den og godt avrente sjampinjonger i biter.
Tilsett basilikum, tomater med saften, tomatpuré og sukker. La alt surre under lokk i 30-40 minutter.
Server sausen til alle typer nykokt pasta, gjerne med en bolle grønn salat til.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili